Hodnotenie najvyššej dôveryhodnosti Hodnotenie najvyššej dôveryhodnosti
Pomáhame už od r. 2004
Špecialisti na Bavorsko
Overení klienti
Profesionálny servis

Sťahujete filmy online? POZOR! V Nemecku Vás to môže vyjsť draho


„Večer si stiahnem novú komédiu.“ Koľkokrát ste si to povedala počas pobytu u klienta? Na dlhé zimné večery filmy a dobrá hudba sú ako stvorené.

My vám milé opatrovateľky rozumieme. Práca, ktorú denne vykonávate počas pobytu u klienta nie je jednoduchá a potrebujete oddych.

V súčasnosti je už zaužívanou praxou  medzi užívateľmi získavať filmy, seriály a hudbu bez minutia jediného centu. Na Súdnom dvore Európskej únie sa rozhodlo sprísniť podmienky pre ochranu autorských práv. Pokiaľ si film, seriál alebo hudbu nezakúpite ale obstaráte si z webových stránok, ktorá ich ponúka zadarmo dopúšťate sa trestného činu. Sťahovaním takéhoto súboru sa stávate šíriteľom. Táto činnosť je z právneho hľadiska protizákonná. 

Na Slovensku je súdne stíhanie za ilegálne sťahovanie zatiaľ iba ojedinelé. To ale neplatí na iné členské krajiny Európskej únie ako je Francúzsko, Nemecko alebo naše susedné Rakúsko. V týchto krajinách je už zaužívanou praxou boj proti ilegálnemu nadobudnutiu audiovizuálneho a vizuálneho obsahu.

Nepríjemné prekvapenie môže prísť už pár dní po sťahovaní z bezplatných portálov šíriacich filmy a hudbu. Pre prípad, že by ste chceli popierať, je vo výzve na zaplatenie pokuty uvedená aj IP adresa z ktorej ste nelegálne sťahovali a tiež presný názov súboru.

Spoločnosť, ktorá je majiteľom audiovizuálneho alebo vizuálneho záznamu od Vás môže žiadať náhradu škody za nelegálne stiahnutie ako aj za nelegálne šírenie tejto nahrávky cez internet. Na prvý pohľad nevinné stiahnutie jedného filmu Vás môže v Nemecku vyjsť až niekoľko stoviek eur.

Rodina, u ktorej pracujete je predplatiteľom internetovej služby a preto zodpovedá aj za obsah, ktorý Vy sťahujete z internetu. Preto Vás milé opatrovateľky prosíme, predtým ako sa prihlásite na neznámu stránku alebo stiahnete akýkoľvek súbor sa poraďte s rodinou.  Vyhnete sa tým zbytočným nepríjemnostiam a finančným stratám.