Hodnotenie najvyššej dôveryhodnosti Hodnotenie najvyššej dôveryhodnosti
Pomáhame už od r. 2004
Špecialisti na Bavorsko
Overení klienti
Profesionálny servis

Prečo Nemecko? Toto ste o nemeckých mestách môžno netušili (1. časť)

Nemecko je ďaleko. Nemecko je príliš veľké. My Vás presvedčíme, že nie je iba pekné, ale dokonca krásne. A nie len to. Môžete tu objaviť rôzne zaujímavé miesta a podujatia.

Mníchov- metropola Bavorska


V Mníchove je každoročne usporiadaný najväčší pivný festival v Nemecku – Oktoberfest. Poznáte ale bielu klobásu? Vynašli ju v 19. storočí a v súčasnosti je taká slávna, že sa pýši dvoma sochami. Prvá stojí v Freising. Druhá bola postavená v dolno-bavorskom Zwiesel. Biela klobása je tradičná nemecká pochúťka podobne ako sladká horčica, praclík alebo svetlé pivo. Pri potulke mestom nezabudnite na Englischer Garten, ktorý svojou rozlohou predbehla aj Londýnsky Hyde Park a slávny Central Park v New Yorku. Ak by Vám počasie prekazilo plány, môžete navštíviť Bayerisches Nationalmuseum. Vystavené sú nie len tradičné bavorské kroje, ale aj menšie predmety.

Pre pánov ale aj milovníčky áut Mníchov ponúka múzeum svojho slávneho BMW. Vystavené sú modely, ktoré majú už len zberatelia alebo ešte sa nedostali do predaja.

Deutsches Theatermuseum Vám prestaví krásne divadelné kostýmy, masky a kulisy. Budete sa môcť pokochať krásnymi kostýmami, ktoré doteraz sme obdivovali iba z radov publika.

Hamburg- "Benátky severu"


Popri množstvách zaujímavých miest – Sankt Michaelis Kirche, Beatles-Platz, Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg, Tierpark Hagenbeck a Hamburg Wadden Sea National Park toto mesto ponúka aj bohatý kultúrny program. Hamburg milujú nadšenci muzikálov. Predstavenia a muzikály sú také pestré, zábavné a rozmanité ako mesto samotné. Nie je dôvod čudovať sa, že patrí k tretiemu najväčšiemu muzikálovému mestu na svete. Neohrozené prvé miesto má New York, po ňom nasleduje a Londýn.

Z rušného mesta môžete utiecť do pokojnej a krásnej Japonskej záhrady. Pravidelne sú tu čajové obrady. Svoju šálku čaju si môžete vychutnať pri jazere alebo v čajovom domčeku. Vodopády, štrkoviská a kamenné lampáše len dotvárajú nádhernú atmosféru tohto miesta.   


Pre tých, ktorých sme ešte nepresvedčili, podujatia, ktoré toto mesto ponúka:

  1. Od 05. do 08. mája: 827. Hafengeburtstag
  2. 14. máj: Eurovision Songcontest - Public Viewing (verejné vysielanie)
  3. Od 05. do 07. augusta: CSD-Straßenfest
  4. Začiatkom septembra sa koná Kultursommer Kultursommer
  5. Od 01. do 04. September: Alstervergnügen
  6. Od 21. do 24. September: Reeperbahn Festival
  7. Od 29. sepmbra do 08. októbra: Filmfest Hamburg

Brémy- prístavné mesto severozápadu


V časti Altstadt je množstvo čarovných miest. Vidieť sa oplatí istotne aj 3000 m² veľké námestie, ktoré je najstarším v Brémach. V októbri tu počas sedemnástich dní sa oslavuje na Freimarkt-e. Táto udalosť prináša do Brém približne štyri milióny návštevníkov.

Z neznámeho dôvodu turistami menej vyhľadávaným miestom je Rathaus - radnica v strede ktorej sa nachádzajú dve veže. Svoj pôvod má v 15. storočí a už sa stihla zapísať aj do svetového dedičstva UNESCO. Ďalším dôvodom na návštevu je aj to, že sa tu každý štvrtok konajú koncerty.

V Rhododendron park na 114 ároch rastú rastliny z alpských oblastí, z Azie, Austrálie a z Ameriky. Priestory veterného mlyna v súčasnosti slúžia pre reštauráciu, avšak tomu nebolo tak v roku 1888, keď bol postavený.

V  Brémach sa všade dostanete pešo a máte tak možnosť nie len pobudnúť na vzduchu ale i vychutnať si mesto.

Stutgart- domov automobilky Porsche 


Automobilmuseum, vodopád, barokový zámok, prvý televízor na svete aj toto všetko vystihuje Stutgart. Wilhelma Stutgart zologická záhrada je jedinečnou vďaka kombinácii Tierparku, zologicko – botanickej záhrady a historickému parku. V marci návštevníci môžu vidieť rozkvitnú háj Magnolií. V zime a na jeseň v kľudne si môžete všetko prezrieť vo vyhriatých skleníkových domčekoch.

Na Königstrasse sú zastúpené značky z celého sveta. Nachádza sa tu aj hlavná železničná stanica, ktorá svojim vzhľadom skôr pripomína kostol. Na jej vrchu sa však neotáča žiaden kríž, ale znak automobilky.

V tomto roku otvorila svoje brány aj nová supermoderná budova Porshe Múzea, ktorá láka návštevníkov s viac ako 300 modelmi. Prezrieť si tu môžete aj autá, s ktorými sa jazdilo na pretekoch Formuly 1.


Kam ešte?

  1. Od 08. do 21. marza: Stuttgarter Kriminächte
  2. Od 26. apríla do 01. mája: Medzinárodný Trickfilm-Festival Stuttgart
  3. Od 08. do 17. júla: Jazzopen Stuttgart
  4. Od 09. júla: Lichterfest
  5. Od 12. do 17. júla: Sommerfest der Kulturen
  6. Od 23. do 24. júla: Ballett im Park
  7. Od 04. do 07. augusta: Sommerfest
  8. Od 23. septembra do 09. októbra: Cannstatter Volksfest (Wasen)

Frankfurt- finančné centrum Nemecka


Moderná a tradičná architektúra, banková metropola, malý trh s jedlami z celého sveta – toto všetko sa sústreďuje na jednom mieste, vo Frankfurte. Je to mesto kontrastov. Ebbelwei- Expreß jazdí po Frankfurte od roku 1977. Svojím pestrým vzhľadom dotvára celkový obraz mesta. Približne hodinovú jazdu si môžete spríjemniť praclíkmi, jablčnou šťavou alebo minerálnou vodou.

Römer Platz je námestie, na ktorého akoby sa moderná doba ani nedotkla. Je to malé námestie s typickými, dobovými nemeckými domčekmi.

V strede Frankfurtu môžete objaviť rajskú záhradu, s početnými skleníkmi a pohodlnými ležadlami.  Medzi chodníkmi a osvetlenými zelenými plochami sa rozprestierajú tematické záhrady.


Čo sa ešte v meste deje?

  1. 01. mája: Traditionsreiches Radrennen "Rund um den Henninger-Turm"
  2. Od 07. od 14. mája: Grüne Soße-Festival
  3. Od 25. do 29. mája: Frankfurter Ruderfest
  4. 12. júna: SkyRun MesseTurm Frankfurt
  5. júla: Ironman European Championship
  6. Od 05. do 08. augusta: Mainfest