Hodnotenie najvyššej dôveryhodnosti Hodnotenie najvyššej dôveryhodnosti
Pomáhame už od r. 2004
Špecialisti na Bavorsko
Overení klienti
Profesionálny servis

Aj Vianoce na pozícii majú svoje čaro. Jedna z našich opatrovateliek sa nám zverila so svojimi skúsenosťami


Rozhodnutie či Vianočné sviatky strávite doma alebo pracovne v Nemecku, je na Vás. Vianoce na pozícii nie sú ako tie doma, ale tieto dni nie sú ani rovnaké ako ostatné dni na pozícii.

My Vám týmto článkom posnažíme priblížiť atmosféru najkrajších sviatkov na pozícii. K platu ponúkame ako odmenu aj vianočný bonus až do 250 € (ponuky s bonusom si môžete vybrať tu) .

O svoje skúsenosti sa s nami podelila pani Janka Murčová, ktorá je našou dlhoročnou šikovnou opatrovateľkou. Rodina, v ktorej pracovala ako opatrovateľka bola s jej prácou natoľko spokojná, že mamu jej zverili aj na Vianoce.

Jej prvé Vianoce s pani, ktorú opatrovala boli v roku 2014, vo Frankfurte. Staršia dáma žila sama v domácnosti, vo veľmi vkusne a elegantne zariadenom byte. Pracovný turnus pani Murčovej trval od začiatku novembra do konca januára.

Vianočná výzdoba bola skromnejšia, ale štedrá večera o to bohatšia. Z celkovej vianočnej výzdoby dominoval hlavne adventný veniec na jedálenskom stole. Dámy všetko pripravovali spolu v súlade s tradíciami, ktoré mali zaužívané. Aj napriek odlišnej náboženskej viere vedeli zladiť svoje zvyky. Počas celých sviatkov voňala v byte kapustnica, ktorú spolu navarili. Pani Murčová pripravila ešte rybu a zemiakovým šalát. Podobne ako bola zvyknutá aj predošlé roky. Po večeri zašla do neďalekého evanjelického kostola na sviatočnú omšu. Dodala ešte, že do kostola chodila každú nedeľu, odkedy sa dozvedela, že evanjelický kostol je neďaleko. Opateru zatiaľ prevzali ochotne jej rodinný príslušníci.

Prvý sviatok vianočný na návštevu prišli kamaráti a členovia rodiny. Oslava trvala do neskorých večerných hodiny. Zatiaľ čo pani vychutnávala spoločné chvíle s rodinou, pani Murčová mala čas len pre seba. Oddychovala, zavolala si so svojou rodinou a stihla aj prechádzku v neďalekom lesíku blízko bytu. Podobne ako doma, aj tu si mohla oddýchnuť. Do upratovania sa pustila až na druhý sviatok vianočný. Pani Murčová s úsmevom dodala: „Pani domáca ma však za moje nadšenie pre poriadok nepochvália, práve naopak. Ona chcela ešte oslavovať. Ja vraj príliš veľa upratujem. Veď aj vy viete ako to je. “

Pri troche snahy a toleranci, ktorá musí byť obojstranná, môže mať takéto príjemné sviatky každá opatrovateľka, ktorá sa rozhodne vycestovať s nami v decembri a privyrobiť si vďaka vianočným bonusom